Professionel og korrekt etablering af hæk

Det’ Havemanden i Køge hjælper med etablering af hæk og hegn for både private, institutioner, foreninger og erhverv – og vi sikrer et perfekt resultat hver gang!

Læs mereBestil et tilbud

 Vi hjælper dig hele vejen fra idé til færdigt projekt

 

Du har måske et ønske om lidt mere privatliv i haven og lidt mere grønt at se på – og du vil derfor gerne plante en hæk. En hæk har mange fordele; den er billigere end eksempelvis et rækværk eller et stakit, den giver godt med læ, og den bringer liv og grønt til haven.

Alligevel kan det synes uoverskueligt at plante hæk. Hvilken hæk skal du vælge? Hvilken passer bedst til din have, og skal du tage hensyn til naboerne? Vi kan hjælpe dig hele vejen fra idé til færdigt projekt og kommer her med gode råd og vejledning til etablering af din hæk.

En god oplevelse - hver gang

Vi leverer godt håndværk og professionel service – og samler kun på gode anmeldelser

Stabil, professionel service

Undgå bekymringer omkring uklare aftaler – vi giver altid besked i god tid og klarer planlægningen for dig

w

Nem, personlig dialog

Vi lægger vægt på personlig dialog og rådgivning – du får altid hurtigt svar på dine henvendelser

Tag et kig til – og en snak med – naboen

 

Værd at overveje, inden du skal etablere en hæk, er hvordan naboernes ser ud. På den måde kan du undgå at vælge en der ser helt anderledes ud og du kan få en ide om hvilke typer hæk der gror godt i jorden.

Hvis hækken, som du ønsker at plante, grænser op til naboens have, skal I sammen blive enige om hvilken hæk I ønsker. Mulighederne er mange, så vi vil beskrive de mest gængse herunder.

Hvilken type hæk skal du vælge?

Overordnet set findes der to former for planter, som er velegnede til hæk. Det er stedsegrønne og løvfældende hækplanter.

Stedsegrønne hække

Stedsegrønne hækplanter er kendetegnet ved, at de beholder de grønne blade og forbliver tætte hele vinteren. Dermed dækker de for indsyn året rundt, hvis det er det, man ønsker af sin hæk. Eksempler på stedsegrønne hækplanter er:

 • Taks: En solid hæk, som er mørkegrøn året rundt. Taksen skal ikke klippes men kræver stadig vedligeholdelse.
 • Kristtorn: En smuk og tæt hæk med torne, som gør den nærmest umulig at trænge igennem. Den er derfor også mere vanskelig at vedligeholde.
 • Thuja/buksbom: Egner sig godt til lavere hække og som afgrænsning langs stier. Den vokser langsomt men er tæt og egner sig til de fleste jordtyper.
 • Mahonia: En lille hæk, som blomstrer smukt i april måned. Den bliver kun 50-75 meter høj og bred.
 • Liguster: En hurtigt voksende og fin hæk, som trives i de fleste jordtyper. Den er nem at beskære og får små, hvide blomster om sommeren.
 • Laurbærkirkebær: En hårdfør hæk, der tåler meget kolde temperaturer. Den blomstrer i maj, hvor blomsterklaserne lyser op.

Andre typer stedsegrønne hække er cypres, rododendron og lind.

Løvfældende hække

Løvfaldende planter taber bladene om vinteren eller i løbet af året, hvorfor de ikke dækker for indsyn hele året rundt.

Tidspunktet for tab af blade varierer fra art til art. De løvfældende hækplanter har til gengæld smukke blade og flotte blomster, når de blomstrer.

Eksempler på løvfældende planter er:

 • Tjørn/hvidtjørn: Bruges tit til landlige haver og blomstrer i maj/juni. Den er meget tæt og trives stort set overalt. Vær dog opmærksom på ikke at plante tjørn, hvor der tidligere har stået tjørn.
 • Lærk: En åben hæk, som kan blive høj og bred men nemt klippes til. Den vokser hurtigt i begyndelsen men langsommere med alderen. Velegnet som afgrænsning inde i haven.
 • Bøg: En meget populær hæk, som er stor og flot og har blade hele året, selvom den ikke er stedsegrøn. Om vinteren er bladene brune og visne.
 • Naur: En meget flot og hårdfør hæk, som kan blive meget høj men nemt klippes til. Den vokser hurtigt og i alle jordtyper.
 • Syren: En flot og romantisk hækplante, som ikke skal klippes men stadig vedligeholdes. Sidst i maj får den lilla og hvide blomster, som dufter skønt og tiltrækker sommerfugle og insekter.

Andre typer løvfældende hække er avnbøg, spiræa og vilde roser.

Trådhegn i hækken

Hvis du har mindre børn eller husdyr, er det en god ide at få et trådhegn i hækken, især når hækken er ny og ikke så tæt endnu.

Det klarer vi naturligvis også.

Hvad vores kunder siger om os

Vi stræber efter at levere den bedste gartner- og haveservice. Her er et par udvalgte anbefalinger.

Det Havemanden har altid levet op til vores forventninger, der er altid blevet udført et flot stykke arbejde.

Derfor har vi valgt at bruge Det Havemanden endnu en sæson.

Grundejerforeningen "Egedalen 2-48"

Vi har fået skåret træer ned, helt perfekt og til tiden. Han tager sig tid til at snakke og giver gode råd, det er tydeligt han brænder for sit arbejde.

Vi vil klart bruge Martin igen.

Kim Heldam, 2680 Solrød Strand

Vi har fået løbende klipning af større bøgehæk samt trimning af æbletræer.

Hækken afgrænser flere havearealer og har stået u-ens, men fremstår nu utrolig flot.

E/F Solrød Mølle

Lad os tage en tur i haven!

Vi kommer gerne på besøg så vi sammen kan gennemgå ønsker og behov.

 

Det er gratis og uforpligtende.

kontakt os