Haven i marts – del 2

  • 21. marts 2016

Dette blogindlæg er opdelt i to dele – du kan også læse om hvad du kan ordne i haven i løbet af marts i Haven i marts – del 1

Påsketid er havetid! Der er meget at ordne nu i haven og det kommer altid belejligt med helligdage.

Plænen skal gøres klar. Dette gøres ved af rive evt. blade, kviste og grene væk fra plænen, det er også nu du bør få lavet dine kantskæringer rundt om bede og langs belægninger. Nogen gødsker allerede i påsken og medmindre du har en super prydplæne med tilpasset gødning til lige netop din jord anbefaler jeg at man venter til efter den store græspleje tur (der kommer en blog post omkring dette når vi nærmere os, men kan du ikke vente kan du læse lidt om det her)

Græsslåning/klipning skal der ventes med, men er græsset meget langt kan du godt klippe det lidt. Det vigtige er bare at huske at være konservativ i hvor meget der klippes af, da græsset skal være langt nok strå til at kunne bygge stærke rødder mv. derfor så klip kun maks 1/5 af græssets længde.

Roserne eller i hvert fald jorden omkring dem skal have noget opmærksomhed. Der skal gødskes hvis man tidligere har gjort dette eller man ønsker mere ”pow” på dem. Kultivering af jorden samt ukrudtsbekæmpelse evt. tilførelse af lidt ny rosenjord. Mange beskærer deres buket og storblomstret roser nu hvilket man godt kan jeg plejer dog at vente til jeg føler mig sikker på vejret, men buskroserne de skal have nogle ”tæsk” nu og kan fint tåle det.

Stauderne skal have den helt store tur nu, da de både skal beskæres tilbage, have gødning, evt. frisk jord, ukrudtsbekæmpelse og kultivering. Gør du dette sparer du meget arbejde i dit staudebed og det kommer til at stråle i din have.

Flere af havens prydbuske vil have godt at beskæring nu her og er hvor det bliver svært for mange, da der er så mange forskellige måder at gøre det på i forhold til hvilken plante og ønsket funktion. Helt simpelt og noget man ikke gør helt galt i byen med er at klippe 1/3 af de gamle grene ned til 10 cm højde, men hvad gør man så hvis de er blevet alt for høje og det ikke vil hjælpe med ovennævnte beskæring? Så må du stævne busken ned til 10 cm over jorden. Det vil sige at du skærer alle grenene ned også må du vente et par år til busken bliver flot igen og begynder at blomstre. Så rettidig omhu afgører “succesen” af dine prydbuske.

Formklippede buske skal der IKKE gøres noget ved på nuværende tidspunkt, medmindre du har besluttet at du vil gøre en “vild” busk til formklippet kan du med fordel gøre det.

God påske og godt have år.

P.S. husk I kan komme med forslag til hvilke emner der skal vendes her på bloggen og dette gøres ved at gå ind her og skrive til mig.

Har du spørgsmål eller ønsker et tilbud?

Tak fordi du vil kontakte os. Udfyld kontaktformularen og du vil blive kontaktet af en venlig havemand.Dit navn

Din e-mail

Telefonnummer

Postnummer & by (hvor opgaven skal udføres)

Jeg ønsker at blive kontaktet via

Beskriv opgaven

X